Ne maradj le semmiről! Lájkolj minket facebookon! Tudatos hörcsög

2021. május 30., vasárnap

2021 Május - Ezt sikerült

 

Kezdjük az elején: a május nem indult jól. Történt ugyanis, hogy csendesen üldögéltünk, amikor is  kazánunk elkezdett iszonyatos hangokat adni. Mire kiért a szerelő, természetesen a zaj megszűnt... Cserébe nagyon alapos volt, szétszedte az egészet, kitisztította, majd kiderült, hogy egy viszonylag olcsóbb alkatrész adta meg magát, és könnyen orvosolni lehet a problémát. Nem esett jól, de erre van a háztartási gépes borítékunk...

Aztán kiderült, hogy a szárítógép is megérezte, hogy nem tervezzünk magunkkal vinni, és azt gondolta, akkor toll a fülünkbe. Ez az ügy kicsit bonyolultabb volt, mert át kellett gondoljuk, hogy hogyan fogjuk elrendezni a gépeket az új helyünkön, így még nem vettük meg az újat.

A lakásunk ügye végre rendeződni látszik, most már csak várnunk kell, még kb. 60 napot a következő lépésig. Ez némileg felborította a költözési- felújítási tervet, de cserébe jut egy kicsit több időnk gondolkodni, tervezni és pénzt gyűjteni a vizesblokk átalakítására.

A többi üggyel kapcsolatban és voltak előre lépések. A felújítási alapnak ezt a részét sikerült befejezni, következő hónaptól már a saját lakás felújítási alapjába megy ugyanez az összeg. A bejönnek a számításaim, akkor költözésre meg tudjuk belőle ujjharapás nélkül finanszírozni a nagyobb kiadást (két ablakot biztosan cserélni kell), úgyhogy mindenképpen megéri, hogy most vagyok szigorúbb magunkkal. 

Már mondtam, hogy a háztartási gépes borítékot kicsit apasztottuk, de hát erre van. 


Az élelmiszerekre szánt összegből kicsúsztunk ebben a hónapban, mivel már a KSH bevallása szerint is jó 20-30%kal emelkedtek az árak, az a csoda, hogy hónapokig sikerült tartani a tervet. A jó hír, hogy jövő hónapban igazából fagyasztó- és kamratakarító kihívást terveztem, szóval lehetséges, hogy vissza tudom húzni a keretbe a kiadásokat, és elég júliusban azon gondolkodni, hogy emelni kell a keretet. 

A háztartási kiadások szintén elszaladtak ebben a hónapban, de ezt az magyarázza, hogy párnákat-paplanokat kellett vegyünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése