Ne maradj le semmiről! Lájkolj minket facebookon! Tudatos hörcsög

2020. szeptember 16., szerda

Lomtalanítás projekt - Az 1:10 es szabály

 Ha olvastátok az augusztusi összefoglaló posztot, akkor már tudjátok, hogy mivel összeköltözünk, a szeptemberi egyik fókuszpontom a lomtalanítás. 

Úgy vettem észre, hogy az embereknek addig egész könnyen szokott menni a dolog, amíg a dolgok kifelé áramolnak a lakásból, de a további dolgok befelé áramlásának megállítására már nem figyelünk annyira. 

Az egyik új foglalatosságom mostanában, hogy a Minimalist podcastot hallgatom, ekkor ütötte meg a fülem a srácok 1:10-es szabálya. A dolog arról szól, hogy tudatosabban hozd haza a dolgokat, úgyhogy ha egy cucc bejön a házba, akkor ugyanabból a kategóriából 10 darabtól el kell búcsúznunk. 

Én ezt a szabályt alkalmazom jelenleg a konyhai eszközökre, ruházati cikkekre és a könyvekre is. 

Gondolom mondanom sem kell, hogy mennyi fejtörést okozott így, hogy az új pólómért cserébe mi lesz az a 10 dolog, amit feladok végre a szekrényemből, így aztán alaposan meg kellett indokoljam magamnak, hogy tényleg szükségem van arra a pólóra.

Ugyanakkor a gyakorlat két dolgot is fejleszt: egyrészt tudatosan választod meg, hogy mit engedsz be az életedbe, másrészt kiválóan fejleszti, ahogy a fiúk hívják, az elengedőizmot. 

Mivel jön az ősz, kiváló alkalom volt átnézni a zoknis fiókot, és kidobálni a nyárt kiszolgált rövid zoknikat, amiket már nem akarok még egy szezont tartogatni, csak azért, hogy utána dobjam őket ki :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése