Ne maradj le semmiről! Lájkolj minket facebookon! Tudatos hörcsög

2021. január 31., vasárnap

2021 Január - Ezt sikerült


 Ahogy már megszokhattuk, ebben a hónapban volt egy kis újratervezés, ezúttal teljes egészében. Történt ugyanis, hogy a munkahelyváltással együtt az is járt, hogy az eddigi fizetési napom shiftelődött majdnem egy héttel. Nem gond, nem halunk éhen, viszont két választásom van:

1. pufferelek annyi pénzt az előző havi fizetésből, hogy a hónap eleji költségeket lefedjék
2. eltolom a költségeket ugyanúgy egy héttel

Átnéztem a számláimat, a legtöbb fizetési határidejét nem érinti a változás, úgyhogy nyugodtan mehettek a kettes kupacba, egyedül a nyugdíjbiztosításom értéknapja esik a fizetésnap elé, úgyhogy azt tartalékolnom kell. Ez egy hónapig okoz fennakadást - gyakorlatilag a januárban kapott fizetésből a januári és a februári összeget is be kell fizessem.

A másik hónap eleji költség tipikusan a bevásárlás, ezt tulajdonképpen meg tudom oldani némi kreativitással szintén, mert szerencsére a hűtőnk és a fagyasztónk a pandémiának megfelelően kicsit felül van tervezve. 

Lényeg a lényeg: a havi kimutatáson látszik, hogy a savingből "ettem meg" a pufferbe elég pénzt, ezt majd a februári költségvetésben kikorrigálom.

 

Az év elején három feladat volt még, amit szintén megoldottam:

- nyugdíjpénztár adóigazolás
- egészségpénztár adóigazolás
- nyugdíjpénztár értékkövetés

Februárban apróbb feladatok vannak, lesz egy teljes havi fizetésem az új munkahelyről, töltöm a lakásalapot, ilyesmi. Ha minden igaz, márciusban lesz a kerületben lomtalanítás, úgyhogy arra is készülni kell (utolsó esély kipakolni a nagyobb dolgokat, amiket nem akarunk magunkkal vinni az új lakásba).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése