Ne maradj le semmiről! Lájkolj minket facebookon! Tudatos hörcsög

2020. július 30., csütörtök

2020 Július - ezt sikerült



Sok szempontból ez is egy végtelen hónapnak tűnt, de tény, hogy sok tennivalót belesűrítettem. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon nehezen megy a visszaállás a normál kerékvágásba, főleg úgy, hogy az iroda még mindig erősen nem ajánlott, közben a fejünk fölött lóg a második hullám... De közben itt a nyár és élni kellene. Nehéz, na.

Ebben a hónapban nyaralni voltunk, ez nincs benne a költségvetésben, mert SZÉP kártyáról ment a szállás étkezés, wellness - a fagyi, kávé, amit nem tudtunk kifizetni arról, meg a múzeum belépő a szórakozás kategóriába kerültek. Itt megragadnám az alkalmat annak a kiemelésére, hogy tényleg mennyire jó dolog, hogy apránként és automatikusan gyűlik a pénz a szállás, szabadidő zsebekben és utána lelkifurka nélkül el lehet nyaralni, pancsolni, masszíroztatni, hiszen arra van. Nagyon sokat tud dobni az ember napján, de komolyan.Jövőre lehet, hogy ennek is nyitok egy külön alfület vagy sinking fundot az excelben zsebenként, még nem döntöttem el, de mondjuk abból a szempontból praktikus lenne, hogy mindig látnám melyik zsebben mennyi pénzem van.

Az élelmiszeres projektem egész jól sikerült ebben a hónapban, picit még mindig átlógtunk, de sokkal jobban sikerült, mint az előző pár hónap. Szépen apad a fagyasztó és a kamra tartalma is, talán augusztus végén tudok egy alapos takarítást csinálni, de ne kiabáljuk el.

A lomtalanítós-takarítós projekt nem állt le, kicsit többet haladtam vele most, mint az előző hónapokban - ha egy üzlet beindul, ugye... -, ebből is jutott egy kicsi ismét a malacba, és kicsit több helyem is van élni, utóbbi komolyan mondom, megfizethetetlen.

Ebben a hónapban egy hatalmasat sikerült rúgni a malacon, mert megjött az éves bónusz, szóval majdnem egy komplett fizetés került a lakás alapba, ami így  - az apró egyéb takarékoskodásokkal együtt - 43,36 %-ra hízott. Már majdnem a felénél vagyunk a targetnak, ami nagyon jó hír, de persze ilyen nagy ugrás már idén nem várható. A januárban meghatározott célomat egyébként már sikerült túllőni, most a módosított célon dolgozom, de jelen állás szerint az is meglesz év végéig. Ha minden jól alakul, akkor  írok erről egy hóközi posztot, hogy hogyan érdemes célokat meghatározni, hogy el is lehessen azokat érni.

Ez volt hát a július, augusztusi fókusznak továbbra is az élelmiszer marad, ezzel párhuzamosan folytatódik a lomtalanítás, ahol új módszerekkel is próbálkozom.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése