Ne maradj le semmiről! Lájkolj minket facebookon! Tudatos hörcsög

2020. augusztus 16., vasárnap

Tudatos hörcsög - Nagy raktárkievős projekt - II.

Mondtam, hogy lesznek follow up posztok, ugye?

Egyelőre a fagyasztóval haladok jobban, mint kamraszekrénnyel, de a helyzet nem reménytelen. Mindenesetre sok főzelék és leves készült az elmúlt hónapban, jó hír, hogy a zöldségfogyasztást jelentősen sikerült növelni a diétámban. Smoothiek is szép számban készülnek reggelire, ami azért is jó, mert ebbe a fagyasztott gyümölcsök és a fehérjepor is szépen fogy.

Ami tényleg nagyon bejött, hogy tartom magam a szabályokhoz, főleg ahhoz, hogy naponta KELL valamit fogyasztani a készletről, és nem veszek olyasmit, amire van itthon valami alternatíva.

Ehhez egy nagyon jó eszköz, hogy nyitottam egy oldalt a határidőnaplómban, amin írni tudom, hogy mit használtam el, ezzel vizualizálva a haladást.

Ha már úgyis írtam az okos célokról, vegyük egy kicsit át:

A cél, hogy kifogyasszuk a felhalmozott készletet a kamraszekrényből és a fagyasztóból (S), minden nap egy dolgot el fogok használni (A), amihez a haladást a naplóban vezetem (M), nem vásárolok olyasmit, ami már van otthon (R), és havonta tartok egy áttekintést a haladásról (T).

Az időlimit itt most ugye egy kicsit himihumi, de ha havi áttekintést viszek a rendszerbe, az segít abban, hogy meg tudjam ítélni, hogy mit kell csiszolni a célon, hogy reális maradjon. 
 
Vannak ismerőseim, akikkel rendszeresen beszélgetek erről a projektről, és sok móka forrása volt például az a mérföldkő, amikor a nasipolcon sikerült annyi helyet csinálnom, hogy a pultról is bekerülhessen a csokis doboz. Mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha csoki-keksz diétán lennénk és nem csak napi 1 egységet engednék meg magamnak, ugye? :)
 
Amin még változtattam ebben a hónapban, hogy a nevelt kovászomból csak minden második héten készítek kenyeret. Ugyanis gondolhatjátok, hogy a friss kovászos kenyérnél, de még a lefagyasztott-megpirított kenyérnél se hangzik jobbnak a köles vagy a quinoa :)

Hogy mi történik a felesleges kovásszal, a következő cikkből tudhatjátok meg :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése